Toen ik onlangs op mijn werk aankwam, bleek ik het password van mijn PC vergeten te zijn. Dat bespaarde me een hoop werk en behaaglijk leunde ik achterover in mijn ARBO-stoel. Zoals gewoonlijk dwaalden mijn gedachten af naar andere, belangrijkere zaken.

Toen ik onlangs op mijn werk aankwam, bleek ik het password van mijn PC vergeten te zijn. Dat bespaarde me een hoop werk en behaaglijk leunde ik achterover in mijn ARBO-stoel. Zoals gewoonlijk dwaalden mijn gedachten af naar andere, belangrijkere zaken.
Ik moest daarbij denken aan de wrange geschiedenis van Jody en het hertenjong, een geschiedenis die ik in allerlei varianten later zelf onderging. Voor de goede orde moet ik wel uitleggen wie Jody en het hertenjong waren. Ik neem altijd maar al te gemakkelijk aan dat iedereen weet waar ik het over heb. Op de colleges die ik geef in Leiden en in Groningen heb ik de laatste tien jaar bij nadrukkelijke navraag niet één student aangetroffen die wist wat een Grönneger molleboon was. Van Leiden kan ik me dat nog enigszins voorstellen, maar van…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.