DIEP ONDER DE GROND IN NOORD NEDERLAND

Noord-Nederland kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan landschappen. Dit zijn natuur- en kultuurlandschappen die zeker gezien de rest van Nederland in een nog redelijk gave toestand aanwezig zijn. Niet alleen de oppervlakte van Noord-Nederland is interessant, maar ook de diepere ondergrond. Dat is niet alleen geologisch het geval, maar ook mijnbouwkundig en ekonomisch, en dat weerspiegelt zich in het ekonomische en sociale leven als ook in het landschap.

TEKST
Jan Abrahamse

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50