HINDERPALEN OP DE WEG NAAR HET RECHT IN NORG

In 1987 wilde de gemeente Norg medewerking verlenen aan een plan om in Westervelde een nieuwe woning te bouwen. Westervelde is een mooi dorp en de Vereniging Kerspel Norg wil dat zo houden. De nieuwe woning zou afbreuk doen aan het dorpsgezicht. Kerspel maakte bezwaar en stuitte daarbij op onverwachte valkuilen bij de inspraakprocedure. Mary Tommel (Kerspel Norg) en Quirin Smeele (Milieuraad Drenthe) beschrijven wat er gebeurde.

TEKST
Mary Tomtnel

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50