8000 JAAR VOOR NIEUWE PEKELA: HONDERDEN HAARDKUILEN

Stuivend zand vormt duinen en kommen in een verscheidenheid aan vormen. Het ligt vrijwel nooit geheel vlak. Het dekzandgebied van de Groninger Veenkoloniën vormt daarop geen uitzondering. Op sommige plaatsen zijn duinen opgestoven, die twee, soms drie meter boven hun omgeving uitsteken. Dat lijkt niet erg hoog, maar als die duinen elkaar op korte afstand opvolgen, ontstaat een sterk golvend landschap

TEKST
Henny Groenendijk

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50