Norgerholt en Tonckensbos

De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten heeft vrij uitgebreide bezittingen in de omgeving van Norg, een van de best bewaarde esdorpen-landschappen van Nederland. Vanuit het even ten zuidwesten van Norg gelegen Westervelde zijn hier twee wandelingen uitgezet: één door het zeer oude Norgerholt, het vroegere markebos, en één langs de prachtige esdorpen Zuidvelde en Westervelde door het eveneens bij Natuurmonumenten in bezit zijnde Tonckensbos. Wandelingen door een landschap waar het verleden nog voelbaar aanwezig is.

TEKST
Truus Vermeer

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50