Vogels of molens

Friesland is een provincie met veel wind. Met de treekplanuitwerking Windstreek is de discussie over grootschalige opwekking van windenergie in Friesland hoog opgelaaid. Al eerder is in Noorderbreedte in de rubriek Doodzonde aandacht besteed aan dit ‘waanzinnige Friese plan voor de massale plaatsing van windmolens op en aan de kust’. Rotganzen, toppereenden en kanoetstrandlopers kunnen geen bezwaarschriften indienen. Vandaar dat een aantal natuurorganisaties opkomen voor het belang van vogels.

TEKST
Klaas van Dijk

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50