Het streekproduct is terug van weggeweest

Wat is eigenlijk een streekproduct? Hooghoudt, de beste graanjenever van de haile wereld, uut Grunningen? Ondanks allerlei fraaie benamingen zijn diezelfde graanjenever, Groninger mosterd of koek, Kollumer kaas, Friese berenburg en dergelijke zeker geen streekproducten. De ingrediënten worden namelijk op de wereldmarkt ingekocht, en kunnen dus overal vandaan komen. Een echt streekproduct wordt in één bepaalde regio geteeld en verwerkt.

TEKST
Simon Wijma

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50