Weiwerd

Weiwerd, het bestaat nog steeds. In Noorderbreedte 1996-1 werd aandacht besteed aan de film Een groet uit Weiwerd. De film belicht de verdwijning van een wierdendorp met een unieke radiaire structuur. Dit jaar wordt voor de stichting Behoud Weiwerd, die na de première van deze film werd opgericht, het jaar van de waarheid in haar strijd tegen het havenschap Delfzijl/Eemshaven en de gemeente Delfzijl, voor het behoud van dit cultuurhistorisch wierdendorp.

TEKST
Jaap Braam

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50