Varkensfabriek in de Moeshorn te Uithuizen

Varkenshouders uit het zuiden van het land mogen niet verhuizen naar Groningen, volgens Minister Van Aartsen. ‘Schone gebieden moeten schoon blijven. In het Noorden is alleen plaats voor grondgebonden veehouderij’, aldus de bewindsman. Dat is een goed bericht, want de provincie kan geen mest meer gebruiken. Niettemin zijn er plannen om op het Groninger Hogeland toch nog
een viertal mega ‘carbonaderijen’ te plaatsen.

TEKST
Fraerk Vogel

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50