Wim Crouwel

De kwaliteit van Noorderbreedte ligt behalve in de inhoudelijke kant ook in zijn vormgeving. Vooral de covers zijn gezichtsbepalend voor het tijdschrift. ledere twee jaar wordt een belangrijk grafisch vormgever gevraagd om op een bijzondere wijze de omslagen te ontwerpen. Na Han Jansen, Swip Stolk, Johan van der Keuken, Benoit en Max Kisman heeft voor 1996 en 1997 Wim Crouwel de covers gemaakt. Een interview met een aimabele en gedreven ontwerper.

TEKST
Jan Abrahamse

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50