Voormalige zuivelfabriek Ezinge

Al van verre is hij zichtbaar in het karakteristieke open landschap van het Reitdiepdal: de oude schoorsteenpijp van de voormalige coöperatieve zuivelfabriek Ezinge. Vroeger gold de opvallende schoorsteenpijp als herkenningsteken voor de inwoners van het dorp Ezinge; zodra de schoorsteenpijp aan de horizon verscheen, wisten ze hoever ze nog moesten reizen om thuis te komen. Ondernemer Peter Quist zet zich in voor het behoud van dit symbool van industrieel erfgoed.

TEKST
Irma Wiersinga

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50