Plannen in Zoutkamp

Vroeger heerste Zoutkamp over de siad Groningen. Het was een bolwerk dat met een kanon de schepen van en naar Groningen kon tegenhouden. Zoutkamp was door zijn ligging zowel van militaire betekenis als van belang voor de kustvisserij. Vissersschepen voeren af en aan. Door de afsluiting van de Lauwerszee is Zoutkamp geïsoleerd geraakt. Lauwersoog nam de bedrijvigheid en de recreanten over. De gemeente De Marne wil dat Zoutkamp weer een prominente plaats krijgt op de kaart.

TEKST
Addo van der Eijk

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50