De nieuwe media en de kunst

Academie Minerva bestaat 200 jaar en de fotografie ruim 170 jaar, maar toch behoort ‘ fotografie pas sinds 1985 tot een van de zelfstandige afstudeermogelijkheden op de academie. In dat jaar werd de afdeling Audiovisuele kunst opgericht, waarbinnen
zowel fotografie als film en video een eigen plaats kregen. Het vak film zou geen lang leven beschoren zijn omdat het te duur was en in 1989 werd het opgeheven, nadat Beeldend computergebruik als afstudeerrichting was geïntroduceerd.

TEKST
Froukje Hoekstra

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50