Op een koude zondagmorgen in het vroege voorjaar van 2000 togen we op de fiets naar landgoed Vennebroek voor een wandeling langs het Friesche Veen.

Op een koude zondagmorgen in het vroege voorjaar van 2000 togen we op de fiets naar landgoed Vennebroek voor een wandeling langs het Friesche Veen. Vennebroek is niet meer wat het geweest is. De avontuurlijke aanlegsteiger bij de witte villa was door een hek met een groot hangslot afgesloten. De kinderlaarsjes hadden thuis kunnen blijven; het blubberige wandelpad door het veen was vers bedekt met veelkleurige houtsnippers. De Vereniging Natuurmonumenten had orde op zaken gesteld! We waren de enigen die morgen op Vennebroek. Toen we, na de wandeling, kleumend de oprijlaan affietsten, werden we voorbijgescheurd door een auto. De groene bestuurder parkeerde zijn wagen bij het koetshuis, sprong uit zijn voertuig en haastte zich naar ons toe. De kinderen schrokken toen hij ons verwijtend vro…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden