In de sfeervolle ambiance van de Statenzaal van het Provinciehuis in Groningen is op 6 februari de Nieuwsblad van het Noorden-prijs 2000 uitgereikt aan het tijdschrift Noorderbreedte.

Hazewinkel Pers BV -uitgever van onder andere het Nieuwsblad van het Noorden- lichtte in de persoon van directeur G. Lensink toe wat de motivatie van het bedrijf is geweest om de prijs in te stellen. De uitgever wil ermee zijn waardering uitdrukken voor personen of instellingen die zich in bijzondere mate onderscheiden voor het Noorden. Onder de twaalf voorgaande prijswinnaars waren onder andere , Het echtpaar Rensen, Dr. Gerrit Overdiep, Gerrit Horstman, Marianne Timmer, Frans Haks met Alexandro Mendini.

Commissaris der Koningin Hans Alders reikte met zichtbaar genoegen de prijs uit ? een sculptuur van kunstenaar Hans Mes en een geldbedrag van 25.000 gulden. Hij deed dat ‘aan Noorderbreedte, en aan Jan Abrahamse, in welke volgorde dan ook’.
‘U allen hier vertegenwoordigt een stukje N…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden