Column van Fionna Bottema.

George Bush heeft onlangs een groot stuk oceaan bij Hawaï tot beschermd gebied verklaard. Het is daarmee het grootste natuurgebied van de wereld, negen keer zo groot als Nederland. Vissen wordt er verboden en voor snorkelen en duiken gelden strenge regels. Dit is een wonderlijke actie, want Bush staat niet bekend als natuurliefhebber. Deze milieuvriendelijke dwaling zou tot stand gekomen zijn na het zien van een documentaire over een onderwaterwereld. Finding Nemo? En nou niet denken dat alleen Amerikanen tot zulke emotionele beslissingen in staat zijn. In Drenthe kunnen ze er ook wat van. Rondom Diever leven verschillende populaties kamsalamanders. Omdat het om een zeldzame en beschermde diersoort gaat, is Staatsbosbeheer begonnen met het graven van extra poelen om de salamanders een h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden