Een economische pijler in het recreatieve vlak zijn de dagsttracties. Voor dit artikel hebben we per provincie drie verschillende soorten dagattracties bezocht en gevraagd naar hun martketingstrategie.

Topattractie Go China in Groninger Museum
Het Groninger Museum krijgt bijna 200.000 bezoekers waarvan zo’n 60 procent uit het Westen komt, 30 procent komt uit Noord-Nederland en dan vooral uit de stad Groningen. Josee Selbach, hoofd PR en Communicatie vertelt dat 55 plussers de grootste groep zijn, gemiddeld zo’n 70 procent. ‘Wel is het zo dat je bij iedere tentoonstelling andere bezoekers krijgt. Daar is onze marketing ook op gericht. Het is duidelijk dat een tentoonstelling over de archeoloog Van Giffen ander publiek trekt dan een expositie over de musicus/schilder Herman Brood. De marketing strategie begint een jaar voor de opening en dan worden doelen gesteld. Bijvoorbeeld hoeveel bezoekers gaan er komen. Zo hebben we gesteld dat met Go China in Assen 250-300.000 bezoekers komen en …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden