Kan sliksleeën tot een heuse sport uitgroeien of ziet de Wadden academie er helemaal geen heil in?

Waarom sliksleeën niet grootschalig her-introduceren, bedachten begin dit jaar ook zes studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Bedrijven kunnen naast wadlopen ‘leerzame sliksleetours’ organiseren. De studenten schreven op verzoek van de Waddenacademie in de Friese hoofdstad een toekomstvisie. Een beschouwing met méér originele gedachten. Zoals virtuele brillen voor passagiers van de anders zo saaie Waddenveerboten. Brillen waardoor zeehonden, vogels of mosselbanken in de verte beter zichtbaar zijn.
De vraag is wat de academie met deze en andere informatie gaat doen. Veel hebben we (nog) niet gehoord van de vorig jaar zomer begonnen ‘dependance’ van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. Terwijl alleen al het functioneren van het op kennis gerichte in…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.