Nieuwe buitenlui

Wat te doen met grote brandnetelbossen in een verwoekerde tuin, onkruid dat het pad verspert en andere plattelandsvragen? Stel ze aan ‘de Nieuwe Buitenlui’: de stedelingen die een cursus volgen zodat ze zich daarna beter kunnen redden op het platteland. Zij leren nuttige zaken, waardoor hun hobbyboerderijen allemaal ‘keurig netjes’ onderhouden blijven. De plaatselijke bevolking […]

TEKST
Fionna Bottema

Wat te doen met grote brandnetelbossen in een verwoekerde tuin, onkruid dat het pad verspert en andere plattelandsvragen? Stel ze aan ‘de Nieuwe Buitenlui’: de stedelingen die een cursus volgen zodat ze zich daarna beter kunnen redden op het platteland. Zij leren nuttige zaken, waardoor hun hobbyboerderijen allemaal ‘keurig netjes’ onderhouden blijven. De plaatselijke bevolking kan er nog een puntje aan zuigen.

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50