Historische banden met Drenthe en een passie voor kunst. Redenen voor Pieter en Marieke Sanders-Ten Holte om samen met hun kinderen een centrum voor land art te beginnen in Dalen.

Pieter en Marieke Sanders-Ten Holte uit het Noord-Hollandse Aerdenhout verzamelen al veertig jaar kunst. Hun bezittingen vormen inmiddels één van de grotere privé-collecties van jonge, hedendaagse kunst in het land. Met hun kinderen Pieter jr. en Albertien zijn zij nu voornemens in het Drentse Dalen een centrum voor land art op te richten, rond een deel van de eigen collectie. Een aan de familie toebehorend huis aan de Hoofdstraat in het dorp, speelt een centrale rol in de plannen. Als die doorgaan, kunnen de minstens 45 duizend toeristen die Dalen jaarlijks aandoen daar op termijn informatie krijgen over kunstroutes en andere kunstactiviteiten in de omgeving, en zullen belangstellenden zich aan de hand van boeken en tijdschriften kunnen documenteren over land art, vertelt Pieter Sander…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden