Jan Wibier voorzitter Noorderbreedte

Jan Wibier is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van de Stichting Noorderbreedte. Hij volgt Jaap van Dijk op, die zijn taak na een termijn van vier jaar om gezondheidsredenen heeft moeten neerleggen. Jaap van Dijk, die op tal van maatschappelijke vlakken actief was in Noord-Nederland, toonde zich de afgelopen jaren een deskundig en betrokken bestuurder.

TEKST
Chris Elsinga

Onze nieuwe voorman heeft een grote interesse in cultuur, architectuur en stedenbouw, en brede ervaring op directieniveau bij gemeenten en provincies, vooral in het Noorden. Momenteel is Jan Wibier als zelfstandig adviseur werkzaam op terreinen als ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en infrastructuur.

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50