Achteraf

Onze bestuursleden, redactieleden en medewerkers kijken niet op een jaartje, zo leert de geschiedenis van 35 jaar Noorderbreedte. Handenvol mensen zijn 10, 20 jaar of zelfs meer aan Noorderbreedte verbonden. Uit lezersonderzoek weten we dat het bij u als abonnee niet anders is. Wie van het Noorden houdt, houdt van Noorderbreedte, en onze drie noordelijke provincies vormen een onuitputtelijke bron van verhalen, nieuws en inspiratie.

TEKST
Chris Elsinga

Grote kans dat u thuis een breed pakket Noorderbreedtes op de plank heeft staan – te mooi om weg te gooien. Bovendien is het heerlijk om zo nu en dan terug te kijken op de verstreken Noord-Nederlandse tijd. Weet u nog, de wichelroedes van Henk Pauw, Leeuwarden als de watertechnologiehoofdstad van Europa, de bevlogen imker uit Ter Wupping, de Maatschappij tot Exploitatie van het Onverdeelde Munnikeveen, het veldnamenproject De Taal van het landschap, de columns van Dirk Sijmons? Allemaal het herlezen waard! En wat dacht u van het feuilleton over de Blauwe Stad? De literaire serie ‘Een nacht in het Noorden’? De woonhuizen aan het eind van doodlopende wegen? De verhalen van Martin Bril? Het interview met Ton Broekhuis? Dit alles en nog veel meer was het afgelopen decennium in Noorderbreedte te lezen, toen Annemarie Kok de hoofdredactionele scepter zwaaide. Het nummer dat nu voor u ligt, is haar laatste. Ze gaat verder als freelance publicist en als zodanig komt u haar, wie weet, ook wel weer in Noorderbreedte tegen. Annemarie koos voor dit afscheidsnummer zelf onderwerpen, auteurs en fotografen uit. Her en der licht ze haar keuzes toe.
Ondertussen is Annelies van der Goot per 1 april benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van dit tijdschrift. Zij werkte eerder als docent journalistiek en als radiomaker bij de VPRO en Omrop Fryslân. In het zomernummer leest u meer van haar. Voor nu: veel plezier met deze extra dikke Noorderbreedte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50