Wetenschappers, publicisten, natuurvorsers en geïnteresseerde leken krijgen straks via één virtuele deur toegang tot een immense internationale Waddenbibliotheek. Het is een initiatief van de Waddenacademie en Tresoar, het historisch en letterkundig centrum in Leeuwarden.

Wetenschappers, publicisten, natuurvorsers en geïnteresseerde leken krijgen straks via één virtuele deur toegang tot een grote internationale Waddenbibliotheek. Het is een initiatief van de Waddenacademie en Tresoar, het historisch en letterkundig centrum in Leeuwarden.

Het idee van de Waddenbibliotheek, die vanmiddag officieel wordt gelanceerd, is het verbinden van kenniscentra wereldwijd die zich bezighouden met het wad. Niet alleen Nederlandse, Duitse en Deense kenniscentra zullen aansluiten, maar ook instituten uit de rest van de wereld die zich bezighouden met onderzoek of het verzamelen van bronnen met betrekking tot wetlands zullen worden benaderd, aldus Luc de Vries van Tresoar. Zo krijgt elke individuele gebruiker alle informatie over het wad binnen handbereik.

Standaardwerk

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.