De deadline hield ons afgelopen week behoorlijk in de greep. Preciezer gezegd: we waren hartstikke druk met nummer 4. Een weg vol hobbels maar wel een route naar het paradijs.

De verhalen waren tijdig binnen, er was ruim gelegenheid om ze door te lezen en op het beeld en de andere verhalen af te stemmen. De koppen waren gemaakt en de bijschriften lagen klaar toen Paul en Robert van Shootmedia aan de vormgeving begonnen. Vroeger bij de krant was het dan ‘kat in het bakkie’. Even de prioriteiten doorspreken met de opmakers, wat teksten inkorten, bijschriften aanpassen aan de beeldkeuze en klaar.
Bij Noorderbreedte is dat een proces waar eindredacteuren, fotografen en vormgevers hun kritische blik over laten gaan. Het is een week van heen en weer praten, nieuwe foto’s zoeken, woorden wegen en het resultaat beoordelen. Hectisch, maar ook ontzettend leuk. Je begrijpt dan waarom je een krant de volgende dag inruilt voor een volgende, terwijl Noorderbreedte maandenl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.