Het verduurzamen van je levensstijl: een hoop gedoe of een leuk project? Bente probeert er het tweede van te maken. Elke vier weken kiest ze een thema. Het eerste thema was #VeganizeIt, onderaan vind je een link om daar meer over te lezen. Het tweede thema: duurzame mode.

Als kind was ik dol op in bad gaan. Het was een waar feestje, met bruisballen, speelgoed en bellen blazen net onder water. En bij feestjes horen ook feestkleren, wat voor mij en m’n zus geen probleem was. Zodra we uit bad waren pakten we grote handdoeken en dan begon de show. Met onze moeder als modecriticus. We maakten steeds weer een nieuwe creatie van hetzelfde stuk stof. Van jurk, tot rok, tot cape, met haarelastiekjes, onhandige knopen en stevig klemmen onder onze oksels.

Miskoop

Ik voelde me prachtig, gewikkeld in mijn handdoek. Mooier dan ik me nu voel als ik naar een gala ga. Als kind geef je niet om de nieuwheid van je kleren en zie je het niet wanneer iets je niet zo mooi staat. Maar snel genoeg wordt dat erin gestampt en leer je dat kleding een houdbaarheidsdatum heeft…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.