De toekomst van de ijsbaan is onzeker. Nb-redacteur Freya Zandstra tipt de lopende voorstelling van Tryater over deze heilige plaats van bijna ieder Fries dorp.

Geen nieuwtje in Fryslân reist harder dan het bericht dat de ijsbaan open is. Niet minder dan een reünie, de mooiste dagen van het jaar, gedeeld in het gelukzalige genoegen van schaatsen op natuurijs. Tryater maakte een voorstelling over de ijsbaan: een heilige plaats in bijna elk Fries dorp, waarvan de toekomst hoogst onzeker is.

Kunnen we ooit weer schaatsen? Moeten daar geen huizen staan? Midden in de zomer, op locatie, brengt Tryater met toneel en dans het verhaal van de familie Kingma, eigenaren van de ijsbaan in Wergea. Te zien tot en met 9 juli, een wandeling maakt deel uit van het programma. Een diner is optioneel (beperkte plaatsen).

Meer informatie op de website van Tryater.

Freya Zandstra is schrijver, tuinder en begeleider van lokale voedselgemeenschappen.