Specials

Special

Koloniën van weldadigheid

Valt er van een voormalig gevangenisdorp weer een toegankelijk en weldadig oord te maken? In elk geval kun je nu genoeglijk thee drinken in Veenhuizen, Frederiksoord en Wilhelminaoord. De vroegere kolonie voor arme paupers staat op de nominatie om Werelderfgoed te worden. Het ontstaan van de koloniën, 200 jaar geleden, vormt een belangrijke fase in de evolutie van de verzorgingsstaat.

Noorderbreedte publiceerde daarover een themanummer. Helaas is dat uitverkocht. Hieronder treft u diverse recente artikelen en enkele verhalen uit die special.

Special

Aardbevingen

De aarde beeft, veel huizen moeten versterkt of vernieuwd. Wordt het er beter van? Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen is gealarmeerd.  Groningen raakt na haar veiligheid nu ook zijn eigen identiteit kwijt, vindt hij. Wat is eigenlijk ‘Typisch Gronings’? Hoogleraar Goffe Jensma zendt die vraag als een boemerang terug. Het gaat erom wat de mensen in het gebied zelf vinden. Wat is voor bewoners ‘typisch Gronings’ is, moeten bestuurders en bouwers in hun ‘Handboek herstel’ bovenaan zetten.

Kom in actie en breng in kaart wat jij ‘Typisch Gronings’ vindt. Opdat we niet ons hart kwijtraken in de grootschalige versterking en herbouw.

Special

Wadden

In dit dossier vindt u allerlei berichten rondom de wadden.

Noorderbreedte zoekt routes naar een duurzame toekomst voor het Wadden Werelderfgoed. Gelukkig is er goed nieuws over de mossels: er zijn weer meer mosselbankjes aan het groeien.

Het waddengebied is de lieveling van het publiek.  Bij de internetverkiezing van het ministerie van Economische Zaken zijn de wadden met stip bovenaan gezet.

De videostill hiernaast is van Harry Cock.

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50