Margriet Dilling heeft na haar verpleegstersopleiding in Groningen een aantal jaren full time in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen gewerkt, waar ze nu nog een dag per week werkzaam is. Daar woonde ze met haar man tien hoog en bij toeval hadden ze uitzicht op Grolloo. Nu woont ze met haar man en twee dochters aan de noordkant van het dorp en daar is ze niet meer weg te branden. ‘Ik zou ook niet in een ander de dorp willen wonen. Anderen, waar ik tot mijn achttiende heb gewoond, is me te klein met zo’n 200 tot 300 mensen. Daar is geen school en geen winkel. Rolde daarentegen vind ik veel te groot met al die nieuwbouw om maar te zwijgen van Assen of Groningen. Die drukte alleen al, ik moet er niet aan denken en je kunt je auto nergens kwijt. Ik ben nog maar twee keer van mijn leven in Ams…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden