Ja, ik neem een abonnement

Jaarabonnement
Alle nummers Noorderbreedte en toegang tot premium online content
€43,50

Dit is illustrator Inger Bierma

De indrukwekkende illustraties bij het essay van Ineke Noordhoff 'Zee met Horizon' zijn gemaakt door Inger Bierma. Inger (22 jaar) is een illustrator en animator uit Beetsterzwaag, Friesland. In Groningen heeft ze de Bachelor Illustration&Animation gedaan aan de Kunstacademie Minerva. Voor haar stage in de animatie-branche is ze naar Hamburg verhuisd, waar ze nu nog steeds woont en werkt.
Haar bachelorfilm, Blanket, wordt gescreend op het Toronto Animation Arts Festival International in Canada. Een muziekvideo-groepsproject, Lucky Chops - Traveler, werd gescreend op het Pictoplasma Festival in Berlijn.
Inger focust op animatie, voornamelijk in 2D, maar ze experimenteert ook met animatie in het 3D bereik.
Naast haar animatie- en illustratiewerk is ze een rolschaats- en haakfanaat. Haar werk en contactinformatie zijn te vinden op haar Instagram: @ingerbierma

Ontmoet Tjesse, onze waddencorrespondent

Het waddengebied puilt uit. Naast alle vogels en het onderwaterleven, is het het terrein van meerdere ministeries, een handvol terreinbeheerders, visserijcoöperaties, een trilaterale samenwerking en een hele voetbalcompetitie aan wetenschappers. Voor iedere centimeter Waddenzee liggen er ergens in een bureaulade twee A4’tjes onderzoek. 

Tjesse Riemersma duikt dit jaar voor Noorderbreedte, in samenwerking met de waddenacademie, in het kluwen van de Waddenzee. Tjesse is geboren in Drachten, studeerde Kunstmatige Intelligentie en Filosofie in Groningen en liep stage bij De Groene Amsterdammer. Sindsdien werkt hij als freelance journalist en filosoof. Hij geeft les aan de Volksuniversiteit Zuidlaren en maakt om de week muziek met de kinderen van het AZC Ter Apel. In Groningen kennen ze hem van zijn chili sin carne.

Meer lezen over de thema's die Tjesse gaat behandelen doe je hier.
Foto: Marieke Druiven

Premium content online

Vanaf 2021 verandert de website van Noorderbreedte. Eerst zagen zowel leden als niet-leden hetzelfde, nu is er voor leden de mogelijkheid om in te loggen.

Als je inlogt krijg je toegang tot premium content: het gehele archief, meer verdieping bij artikelen uit het tijdschrift, de mogelijkheid om sommige artikelen te beluisteren en de optie om het gedrukte nummer als PDF te lezen. Waarom we dit doen lees je hier.

Ben je nog geen lid? Snuffel dan vooral eerst even rond in onze meest recente artikelen en als het je bevalt, ga dan naar 'doe mee' om een abonnement te nemen!

Scheurkalender met korting

Op onze website zie je elke dag een foto uit de Groninger, Drentse of Fryske scheurkalender. Duizenden mensen sturen jaarlijks een foto in die laat zien wat hen beweegt. Op de achterkant van de bladen krijgen quotes uit Noorderbreedte een tweede leven. Om ons partnerschap te onderstrepen, kost een kalender voor Noorderbreedte-lezers niet € 15,95 maar €13,95. Daarvoor wordt hij ook thuisbezorgd. Bestel jouw kalender hieronder. Schrijf er wel even bij of je de Fryske of Groningse scheurkalender wilt ontvangen. De Drentse is al uitverkocht.

Vul hier het bestelformulier in.