Ja, ik neem een abonnement

Jaarabonnement
Alle nummers Noorderbreedte en toegang tot premium online content
€43,50

Welkom, Robin!

Vanaf juli is Robin de nieuwe stagiair bij Noorderbreedte. Robin studeerde Psychologie en Filosofie van de Sociale Wetenschappen in Groningen. In Nijmegen deed hij de master Culturele Antropologie, waar hij zijn thesis schreef over hoe kunst helpt om na te denken over klimaatverandering en de relatie met het niet-menselijke. Weer terug in Groningen zal Robin, als nieuwe telg bij Noorderbreedte, zich bezighouden met het schrijven van onder meer een blog over tuinieren in de stad en verder zoeken naar vernieuwende ideeën over mens-natuur relaties in de omgeving.

In zijn vrije tijd is Robin te vinden in stadstuin Toentje om ervaring op te doen als hobbytuinder of klimt hij op plastic rotsen in de boulderhal van Groningen.

Lezersaanbieding Into Nature

Into Nature is een route door het Drentse landschap langs werk van internationaal aansprekende kunstenaars. Dit jaar voert die door het Bargerveen bij Emmen, van 31 juli t/m 24 oktober.
Als lezer van Noorderbreedte krijg je korting op Into Nature, de mogelijkheid om een fotografie cursus te doen en kun je onder begeleiding van een gids wandelen door het Bargerveen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

Dit is illustrator Inger Bierma

De indrukwekkende illustraties bij het essay van Ineke Noordhoff 'Zee met Horizon' zijn gemaakt door Inger Bierma. Inger (22 jaar) is een illustrator en animator uit Beetsterzwaag, Friesland. In Groningen heeft ze de Bachelor Illustration&Animation gedaan aan de Kunstacademie Minerva. Voor haar stage in de animatie-branche is ze naar Hamburg verhuisd, waar ze nu nog steeds woont en werkt.
Haar bachelorfilm, Blanket, wordt gescreend op het Toronto Animation Arts Festival International in Canada. Een muziekvideo-groepsproject, Lucky Chops - Traveler, werd gescreend op het Pictoplasma Festival in Berlijn.
Inger focust op animatie, voornamelijk in 2D, maar ze experimenteert ook met animatie in het 3D bereik.
Naast haar animatie- en illustratiewerk is ze een rolschaats- en haakfanaat. Haar werk en contactinformatie zijn te vinden op haar Instagram: @ingerbierma