Ja, ik neem een abonnement

Jaarabonnement
Alle nummers Noorderbreedte en toegang tot premium online content
€43,50

Premium content online

Vanaf 2021 verandert de website van Noorderbreedte. Eerst zagen zowel leden als niet-leden hetzelfde, nu is er voor leden de mogelijkheid om in te loggen.

Als je inlogt krijg je toegang tot premium content: het gehele archief, meer verdieping bij artikelen uit het tijdschrift, de mogelijkheid om sommige artikelen te beluisteren en de optie om het gedrukte nummer als PDF te lezen. Waarom we dit doen lees je hier.

Ben je nog geen lid? Snuffel dan vooral eerst even rond in onze meest recente artikelen en als het je bevalt, ga dan naar 'doe mee' om een abonnement te nemen!

Scheurkalender met korting

Op onze website zie je elke dag een foto uit de Groninger, Drentse of Fryske scheurkalender. Duizenden mensen sturen jaarlijks een foto in die laat zien wat hen beweegt. Op de achterkant van de bladen krijgen quotes uit Noorderbreedte een tweede leven. Om ons partnerschap te onderstrepen, kost een kalender voor Noorderbreedte-lezers niet € 15,95 maar €13,95. Daarvoor wordt hij ook thuisbezorgd. Bestel jouw kalender hieronder. Schrijf er wel even bij of je de Fryske of Groningse scheurkalender wilt ontvangen. De Drentse is al uitverkocht.

Vul hier het bestelformulier in.

Bente blijft bij Noorderbreedte

Ontmoet Bente van Leeuwen, 22 jaar en net afgestudeerd filosofe. Ze woont samen met haar hondje Laika middenin de stad Groningen. De trouwe Noorderbreedte-lezer zal haar al een beetje kennen: ze schreef tijdens haar afstudeerstage een blog-serie genaamd ‘Bente blijft’ en een gelijknamig essay in het gedrukte nummer. Deze blogs bleken een voorspellende waarde te hebben, want niet alleen blijft Bente het liefst in Noord-Nederland wonen, ook blijft ze bij Noorderbreedte. Ze gaat aan de slag als web-redacteur. Daarnaast gaat ze zichzelf aankomende tijd uitdagen om duurzamer te leven. Dit kun je online volgen via de social media en in een vierwekelijkse blog waarvan volgende week de eerste ‘Duurzaam dichterbij’ te lezen zal zijn op de website.

Erik Moesker gaat Noorderbreedte leiden

Per 1 april 2020 is Erik Moesker begonnen als zakelijk leider van Noorderbreedte. Met hem halen we een professional in huis die Noorderbreedte aan een breder economisch draagvlak helpt.

Erik ‘zit’ in de circulaire duurzame (zilte) teelten - in het eerste nummer van 2020 stond een portret van hem en zijn bedrijf NoordOogst. Hij werkte, onder meer als zakelijk leider, bij theatergezelschappen en als filmproducent in Noord-Nederland. Via eerdere aanstellingen en opdrachten kent hij de beleidswereld van gemeenten en provincies van binnenuit.