Werkt burgerparticipatie in de praktijk? Voor een Noorderbreedte-podcast praten over die vraag twee deskundigen: ambtenaar Liesbeth van de Wetering en filosoof Nynke Kloppenburg. Ineke Noordhoff leidt het gesprek.

Liesbeth van de Wetering werkt voor de provincie Groningen aan beter openbaar bestuur (en deed dat daarvoor tien jaar bij de gemeente Groningen). Zij richt zich daarbij op de verhouding tussen de overheid en haar inwoners. Nynke Kloppenburg studeerde geschiedenis en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzocht burgerparticipatie en democratie gekoppeld aan de energietransitie.

Luister hier naar de podcast:

Of ga naar je favoriete podcast-app:Spotify // Apple podcasts // Stitcher // PodBean

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.