Duurzaamheid is een containerbegrip worden. Iedereen heeft het er over, maar hoe werkt het in de praktijk en met name in het bedrijfsleven? Volgens Eddy Knot en Monica Stijns van AquariusCompass, center of new directions, houdt duurzaam ondernemen in ‘dat je je onderneming doorlicht om te kijken wat deze betekent voor de omgeving, het milieu en de mensen. Het is een continu vernieuwend proces. De doelstelling van het congres is ondernemingen en instellingen een toekomstvisie en handvatten aan te reiken voor innovatie en integratie van verantwoord en duurzaam ondernemen in Noord-Nederland. Het uitgangspunt is gebaseerd op de resultaten van leidende bedrijven in de Verenigde Staten. Deze maken zes keer zoveel winst als bedrijven die geen duurzaam beleid uitvoeren.’ Monica Stijns vertelt d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden