Hunebedden zijn tegenwoordig 'camp', 'cool', 'vet', of welke moderne term van instemming je ook maar zou willen gebruiken. Het streven naar een aansprekende, sprankelende presentatie in een geheel nieuw Hunebedmuseum.

Sinds de officiële opening van het NHI op 25 februari 1987 is gaandeweg een succesvol concept ontwikkeld en vormgegeven. Basiselementen in het NHI-concept zijn:
* De combinatie van een permanente expositie over hunebedden in de onmiddellijke nabijheid van het grootste en meest bezochte hunebed van Nederland.
* Een wetenschappelijk verantwoorde permanente expositie met een educatieve missie: correct omgaan met hunebedden en andere (archeologische) monumenten.
* Een directe relatie met het omliggende landschap, dat via fiets- en wandelroutes kan worden ‘ontdekt’. Informatiedragers en informatieve gidsjes begeleiden de ontdekkingstoer.
* Consequent werken aan verbetering en vernieuwing van het hunebedimago van Drenthe. Dit geschiedt niet alleen door aansprekende tijdelijke exposities, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden