Friesland geniet grote bekendheid als watersportprovincie bij uitstek. Dat is begrijpelijk voor een provincie die voor meer dan een derde uit water bestaat. Dertien grote en zeventien kleine meren, onderling verbonden door vaarten en kanalen, maken Friesland tot een waar paradijs voor de varende vakantieganger.

Maar hoeveel mensen kennen het andere Friesland, het ‘binnenland’ met zijn eigen gezicht en eigen bekoring? Dit is het meest intieme en in feite meest karakteristieke deel van Friesland met zijn schilderachtige dorpen en monumentale steden? Het platteland ligt te wachten om ontdekt te worden door een groeiende groep toeristen die van cultuur en natuur houden. In het verleden bezocht de toerist slechts de topmonumenten in de steden. Tegenwoordig interesseren zij zich ook voor de geschiedenis en de bewoners van de streek. In het Friese land zijn het gezellige terpdorpjes, monumentale kerken, rijk gedecoreerde stadhuizen, voorname huizen en kasteeltjes, oude en nieuwe molens, robuuste boerderijen, interessante streekmusea, sluizen en waterkeringen die hun bewondering wekken. Deze juweeltje…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.