Het jaar is 2012. Door een brede, met linden, rode beuken, platanen en gewone beuken bezoomde boslaan rijdt de 38-jarige man op zijn gemotoriseerde fiets naar het station om de Netelenbos-express van 08.20 uur te halen. Hij is om 07.30 uur opgestaan en na het ontbijt nog met de hond uitgeweest. Deze ochtend heeft hij ervoor gekozen om even over te steken van de Westelijke naar de Oostelijke Buitenplaats. Zelf woont hij in het westelijk deel, dat is opgezet volgens de klassieke formule van de Franse tuinkunst. Stijlkenmerken als de centrale as, herhaling en hiërarchie zijn op een eigentijdse manier toegepast. Daardoor ademen landschap, gebouwen en lanen de sfeer die kenmerkend is voor lommerrijk Skoatterwâld. Dat is het gebied tussen Oranjewoud en het ‘Siemens’-station nabij het veertigd…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden