In de provincie Drenthe draait momenteel een project, waarbij zo veel mogelijk initiatieven met betrekking tot vakantie op het Drentse platteland onder één noemer worden gebracht: Drents Landleven.

Tot voor kort werd plattelandstoerisme in Drenthe vereenzelvigd met het kamperen bij de boer. Binnen het plattelandstoerisme neemt agritoerisme echter slechts een kleine plaats in. Het plattelandsimago is voor veel toeristische activiteiten van belang. Ook de grotere bedrijven voor verblijfsrecreatie kunnen hierop inspelen. Veel dagrecreatieve activiteiten zijn gerelateerd aan het landelijk gebied. Denk aan bezoekboerderijen, bezoektuinen, theeschenkerijen, huifkarverhuur, pompoenkwekerijen, maar ook aan activiteiten van de Stichting het Drentse Landschap en het boomkroonpad van Staatsbosbeheer, dat jaarlijks al meer dan 200.000 bezoekers trekt. Plattelandshotelletjes en restaurants kunnen een heel landelijke uitstraling hebben. En vergeet ook niet de boerderij- en streekproducten.
Dren…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden