Waarschijnlijk staat uw hoofd in deze tijd van korte, koude en donkere dagen niet naar het plannen van een gezellig, ontspannen fietstochtje. Wellicht zit u nu liever in huiselijke kring rond de open haard. Toch zal, als de dagen weer gaan lengen en de natuur weer tot groei en bloei komt, bij menigeen de behoefte terugkomen om de fiets te pakken en er op uit te trekken.

De vraag rijst dan, waar gaat het heen? Wordt het een kort, bekend rondje, een reeds uitgestippelde en aangegeven fietsroute of gaat het van Fransum naar Farmsum en hoe vindt u dan de weg? Bestaat er kaartmateriaal waarop duidelijk, gedetailleerd en actueel de mogelijkheden aangegeven staan, zodat u al fluitend op weg kan gaan, of wordt routebepaling bij elk kruispunt een moeilijke beslissing, waar de lol gauw van af is?
Hoe staat het daarnaast met de fietspaden? Moet u fietsen op de openbare weg met alle risico’s en nadelen van dien of kan er gebruik worden gemaakt van aparte fietspaden, wellicht vrijliggend in het veld ter maximalisering van de ontspanning? Komt u onderweg nog cafés tegen om even te kunnen uitrusten en aansterken? Zijn deze cafés dan wel open en bezitten ze wellicht …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden