Ik ben nu negentien. In 1988 was ik zes. Toen had je nog zóveel kinderen in Onderdendam dat je binnen je 'eigen groepje ' kon spelen.

De vertrouwde omgeving waarin je opgegroeid bent, verlaten. Voor sommige jongeren is het nauwelijks een moment om bij stil te staan. Ze vertrekken naar elders, en zien dat gewoon als een vanzelfsprekende, noodzakelijke, volgende stap. Maar dat geldt niet voor iedereen in het Noorden. Hoe kijken jongvolwassenen van nu, aan tegen het leven in hun dorp?

Het grootste verschil in ons dorp tussen nú en toen ik klein was? De hoeveelheid kinderen.
Ik ben nu negentien. In 1988 was ik zes. Toen had je nog zóveel kinderen in Onderdendam dat je binnen je ‘eigen groepje ‘ kon spelen. Hier op het einde van de Stadsweg was je nog met nog zoveel dat je met ‘de hele buurt’ kon voetballen op het plein, tegenover ons huis, bij de openbare school De Kleine Wereld. Of we gingen naar het dorpsbos. We deden…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden