'Sinds ik in Groningen woon, is het eerste wat ik denk als ik weer bij mijn ouders ben: Wat is het hier troosteloos...! En dan bedoel ik niet wat je ziet. Meer dat er hier zo weinig is waar ik nog wat mee heb. In de vijf maanden dat ik nu op kamers ben, lijken Friesland en ik in sneltreinvaart uit elkaar te groeien.'

‘Sinds ik in Groningen woon, is het eerste wat ik denk als ik weer bij mijn ouders ben: Wat is het hier troosteloos…! En dan bedoel ik niet wat je ziet. Meer dat er hier zo weinig is waar ik nog wat mee heb. In de vijf maanden dat ik nu op kamers ben, lijken Friesland en ik in sneltreinvaart uit elkaar te groeien.’

Fries
‘Grappig is dat ik dankzij een Friese vriendin mijn draai in Groningen vond. Door haar kreeg ik een kamer in de Indische buurt. Met een Fries meisje deel ik daar de bel-etage. Onze huisbaas zei dat hij het liefst aan meisjes uit Friesland verhuurt omdat die zo netjes zijn.
De eerste maanden hier vond ik behoorlijk pittig. Je moet best hard leren. En in je eentje beslissen. Zit je zo’n vak als literatuurgeschiedenis te leren, komen er allerlei namen op je af! Ik weet…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.