'Het huis waar we nu in wonen in Dwingeloo, is niet het huis waar ik mijn kindertijd heb doorgebracht. Dat ligt net als dit huis op loopafstand van de Brink, maar aan de andere kant van het dorp', aldus Marieke Doorten (18).

‘Het huis waar we nu in wonen in Dwingeloo, is niet het huis waar ik mijn kindertijd heb doorgebracht. Dat ligt net als dit huis op loopafstand van de Brink, maar aan de andere kant van het dorp. Ook een vrijstaand huis met een grote tuin. Het huis van de buren daar, zag ik ook min of meer ook als mijn huis. Ik liep er in en uit, net als bij mijn opa en oma. Die wonen vlakbij in Lhee, tien minuten fietsen hier vandaan’,aldus Marieke Doorten (18).

‘Als ik een broek heb gekocht en die is te lang, dan ga ik naar mijn oma. Voor mijn gevoel zijn oma en opa er altijd. Soms heb ik zelfs niet echt het gevoel dat het oude mensen zijn. Mijn oma is nog maar vijfenzestig, mijn opa zeventig. Hij was vroeger buschauffeur bij de DSM en mijn oma maakte schoon bij de Sterrenwacht. Qua humor zijn ze no…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden