‘Prachtig! Mijn eerste grauwe kiekendief, dit jaar..!’. Het is windstil, drukkend. We zijn twintig minuten geleden vanuit zijn ouderlijk huis in Sterenborg vlakbij Onstwedde vertrokken, dwars door de velden. Natuurmonumenten en het waterschap kopen het laatste bouwland in de omgeving op. Nog maar hier en daar wordt geboerd. We passeren een hectare of vier tarwe. De twee bordercollies Sarah en Daisey blijven tot mijn verrassing – ik ben het jachtgedrag van golden retrievers gewend – in het open veld aan ons ‘plakken’.

Aardappelbloesem
‘Sinds 1200 bestaat Sterenborg al. Vanaf die tijd is er onafgebroken geboerd. Nu zijn er nog maar een paar aardappelvelden. De zoete geur van aardappelbloesem hangt nu overal. Toevallig heet onze buurman ook Sterenborg, maar die boer is geen familie van d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden