Sommige steden ademen de echte sfeer van een stad. Er zijn ook steden die wel stad zijn, maar die de stadse sfeer zelf moeten creëren. Leeuwarden behoort tot de laatste categorie.

Sommige steden ademen de echte sfeer van een stad. Er zijn ook steden die wel stad zijn, maar die de stadse sfeer zelf moeten creëren. Leeuwarden behoort tot de laatste categorie.
Als rasechte Drent, met veel plezier woonachtig in Groningen, ga ik dagelijks naar m’n werk op het Van Hall Instituut in de Friese hoofdstad. Een prachtige baan op een prachtige hogeschool. Altijd met de auto. Slechts één keer ging ik met de trein en dat was in onze lange protesttijd om symbolisch het Herenakkoord te begraven op de plek waar nu het hogeschoolgebouw staat. De ‘politieke realiteit’ bleek niet te stuiten en dankzij dat Herenakkoord staat sedert 1996 dè Groene Hogeschool voor Noord-Nederland in Leeuwarden. Sinds die tijd poolen we met een poolclub van zes collega’s iedere werkdag uiterst verantwoo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden