Het gebouwtje staat naast de boerderij van Albert Bouma en is daar door de vader van Albert en Jantje voor achthonderd gulden gebouwd in 1941, als kantine voor de voetbalclub Gersloot. Het drop telt zo'n driehonderd inwoners.

Het is donderdagavond, acht uur, de eerste leden van de Kaartclub ‘Troef is alles’ komen het kleine café binnen van Albert Bouma en zijn tweelingzuster Jantje Heida-Bouma. Ze zijn 68. De oppervlakte van het cafeetje is ongeveer tien bij vier meter. Het interieur bestaat uit acht tafeltjes, ieder met vier stoelen. Verder bevindt zich aan het begin een kleine bar, en is achterin een toiletgroep gebouwd. Aan de wanden hangen alle trofeeën van de kaartclub en de voetbalclub: foto’s, bekers en medailles. De tafeltjes zijn gedekt en de kaarten en de zwarte leitjes met krijtjes liggen klaar.
Het gebouwtje staat naast de boerderij van Albert Bouma en is daar door de vader van Albert en Jantje voor achthonderd gulden gebouwd in 1941, als kantine voor de voetbalclub Gersloot. Het drop telt zo’n d…

Trefwoorden