Paulien (15) en Karin (13) Prakken uit Tronde
Wonen in Tronde is heel vanzelfsprekend voor de zusjes Prakken. Ze zijn geboren in Makkinga, maar nu al weer acht jaar gelukkig in het dorpje met pakweg veertien huizen tussen Elsloo en Makkinga.
Ze geven het eerlijk toe: eigenlijk hebben ze er nog nooit over nagedacht hoe het is om in zo’n prachtig gebied te wonen. Terwijl ze er op schooldagen toch heel wat kilometers in weg fietsen. Zoals Karin, die iedere dag zo’n vijftig kilometer heen en weer trapt tussen haar school in Wolvega en thuis in Tronde. ‘Maar we kletsen eigenlijk de hele weg. Dan kijk ik niet om me heen of het hier mooi is’, zegt ze.
Ze moeten er niet aan denken om in een drukke stad te wonen. Hoewel de afwezigheid van winkels een klein minpuntje van dorps wonen is. En dat e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden