Vanuit de woonkamer aan de Gasthuislanden in Schoonebeek (Dr.) kan Ronald Dorgelo (17) zo de Duitse windmolens zien draaien.

Vanuit de woonkamer aan de Gasthuislanden in Schoonebeek (Dr.) kan Ronald Dorgelo (17) zo de Duitse windmolens zien draaien. Een kilometer of dertig verder moet Nordhorn zijn, ‘waar je naartoe mag als je achttien bent. Als ik nu buiten het dorp wil uitgaan, kan dat alleen in Coevorden. Maar ik ga ook wel naar de Twins in Nieuw-Amsterdam. Voor 13 euro, inclusief entree, kom je met een taxibusje veilig uit en thuis. Nu met een stel vrienden naar Duitsland gaan is domweg niet te betalen. Hoe moet je heen en terug? Het kan alleen als je een auto hebt. Van mijn ouders mag ik gaan lessen als ik achttien ben. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik over een jaar met mijn vrienden in een auto rij.’

Buurmeisje
‘Ons huis is een twee-onder-één-kapwoning. Maar ik ben er niet geboren. Hier wonen …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.