De Akkers is een kaarsrechte betonnen ree die haaks op de Hoofdweg in Froombosch (Gr.) staat. Bij nummer 6, waar Sanne Santes woont, staan een linde, een oude beuk, een plataan en een rei populieren.

”t Klopt dat ons huis veel jonger lijkt dan de bomen eromheen. Tot 1980 stond hier een landarbeidershuisje waarin tot zijn dood een alleenstaande oude man woonde, Piet Dop. Hij is drieëntachtig geworden uiteindelijk. Mijn tante Linie, die hiernaast woont, zorgde de laatste jaren een beetje voor hem. Dat was niet eenvoudig want het was echt nog zo’n ouderwetse man die zijn hele leven zelf zijn gedoetje had gehad. Leefde van wat schaapjes en een touwvlechterij. Had een immense hoeveelheid katten. Vies was het er, joh! De katten jongden in zijn bed.
Mijn tante heeft ervoor gezorgd dat mijn vader en moeder het konden kopen. Mijn vader heeft het huisje tegen de grond gegooid en het teruggebouwd tot iets wat volgens de regelgeving hier niet mocht misstaan. Naderhand is het stukje bij beetje …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden