De waddeneilanden vormen de grens tussen Noordzee en Waddenzee. Wil je er vanaf de vaste wal naar toe, dan moet je door de laatste wildernis van Nederland. Nergens in Nederland is de stilte nog zo intens te beleven als op een waddeneiland, nergens is de nacht zo donker. Stilte en duisternis, gevoegd bij het geheimzinnige vol- en leegstromen van het wad en het steeds veranderende landschap dat daar een gevolg van is – in die combinatie van factoren moet de reden schuilen dat mensen in bijzondere gemoedsgesteldheden naar een waddeneiland willen, en vooral naar Schiermonnikoog.
Voor eenvoudige genoegens, als een avond spijkerslaan in een etablissement of een vlieger oplaten op het strand, of op kerstavond langs het strand te lopen, of om te trouwen. Voor het overwinnen van een crisis in de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.