Iedere provincie heeft werknemers die zich met het beleid van duurzame ontwikkeling bezighouden. Deze duurzaamheidscoördinatoren vormen een spil in het provinciaal beleid.

Zijn officiële functietitel is ‘milieubeleidsmedewerker’ maar die term beschrijft nauwelijks de vele projecten waar Jeroen Akse voor de provincie Drenthe direct of indirect mee bezig is. ‘Wat ik doe is heel divers. Ik kan initiatieven nemen en projecten opzetten. Zo hebben we dit jaar het project Externe Veiligheid afgerond en was ik betrokken bij de uitgave van de nieuwe autodemontage vergunningen maar ook bij de invulling van de noordlus van het TT-circuit in Assen.
Internationaal entertainment centrum
’De ontwikkeling van het TT-circuit naar een internationaal entertainmentcentrum laat goed zien waar Akse zich op het provinciehuis in de Drentse hoofdstad mee bezighoudt. ‘De inhoudelijke invulling van het circuit is natuurlijk aan het TT-bestuur’, vertelt Akse, ‘maar die plannen moet…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.