Zes visies vanuit verschillende disciplines over duurzame ontwikkeling, meestal met mondiale problemen als uitgangspunt, die uitmonden in de mogelijkheden voor het Noorden. Eén belangrijk uitgangspunt kenden onze voorouders al: Bezint eer ge begint en doende denkt dan nog.

Toekomstbeeld: in zijn waterstofauto rijdt een hoge ambtenaar van het ministerie voor Duurzame Ontwikkeling over de Zuiderzeeroute van Den Haag naar Groningen. Er is veel te zien vanuit zijn auto. Grote velden biomassa worden afgewisseld door compacte steden en fraaie bedrijventerreinen waar de snelweg dwars doorheen gaat. Onze ambtenaar heeft drie afspraken, met directies van bedrijven op het gebied van nanotechnologie, genenonderzoek en innovatie in de landbouw. Als hij maar één afspraak had zou hij de magneetzweeftrein wel hebben genomen die hem nu met een snelheid van vijfhonderd kilometer per uur inhaalt.
Zo’n beeld ontstaat als je zes mensen hoort over duurzame ontwikkeling en de mogelijkheden voor het Noorden. Prof. ir. Francine Houben van de Technische Universiteit in Delft vind…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.