Ralph Prins (1926) is mimespeler, vormgever, docent en fotograaf. Hij ontwierp vele corporate identities, maakte onvergetelijke affiches voor Amnesty International en fotografeerde de acteur Albert van Dalsum zoals geen ander dat deed.

Ralph Prins (1926) is mimespeler, vormgever, docent en fotograaf. Hij ontwierp vele corporate identities, maakte onvergetelijke affiches voor Amnesty International en fotografeerde de acteur Albert van Dalsum zoals geen ander dat deed. In de jaren tachtig maakte hij het nieuwe gezicht van het RO-theater in drukwerk en intrigerende posters. Hij heeft het vermogen om beeld en tekst in vorm te versmelten tot een veelzeggende boodschap. Maar het meest voelt hij zich aangetrokken door het menselijk gebaar. Het kleine drama trekt zijn aandacht, de mimiek van het gezicht, het moment van verbazing, een doorbrekende lach of een wijze van lopen. Tijdens het locatietheaterfestival Out of Frames in 1991 speurde hij met zijn camera naar dit soort uitingen en zocht hij in de kleedkamers naar de perso…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden