Op uitnodiging van de Partij van de Arbeid van de plattelandsgemeente Littenseradiel heb ik in het najaar van 2003 deelgenomen aan een discussieavond over een nieuw, dertigste dorp. Een aanhanger van bouwen op het platteland ben ik niet en al helemaal niet van nieuwe dorpen.

Op uitnodiging van de Partij van de Arbeid van de plattelandsgemeente Littenseradiel heb ik in het najaar van 2003 deelgenomen aan een discussieavond over een nieuw, dertigste dorp. Een aanhanger van bouwen op het platteland ben ik niet en al helemaal niet van nieuwe dorpen. In de Zuidlanden bij Leeuwarden moeten nieuwe dorpskernen komen, Dantumadeel in Noordoost-Friesland heeft praatplannen om in de mooiste landschappen ambitieus te gaan bouwen. Zelfs de VROM-raad waart op het ogenblik door het Noorden om standpunten over het bouwen in het landschap af te tasten. Toen Littenseradiel een dertigste dorp op tafel legde, stond ik niet te springen. Maar als het moet, als er onafwendbaar over gesproken moet worden, loop ik niet weg. Eens kijken waar het dorp strandt.
Negenentwintig dorpen, w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden